BANDOL 2011 - DOMAINE PIERACCI

AOP Bandol

Miluji tuto apelaci a  považuji ji za jedenu z nejlepších ve Francii : nejen pro svoji kvalitu, ale také pro svoji jemnost, komplexnost a upřímnost.

Toto víno je již vyprodáno
Podívejte se na další vína v našem sklepě

  • 10% automatická sleva pro předplatitele
  • Dodání do 5 pracovních dnů
  • V současné době vyprodáno

O VINAŘSTVÍ

Vinařství

Jean-Pierre Pieracci pochází z vinařské rodiny a v roce 2000 založil vinařství, které nese jeho jméno v oblasti Côtes de Provence v Saint-Cyr-sur-Mer.

DEGUSTAČNÍ POPIS

Vzhled

Víno má tmavou až černou barvu s fialovým a purpurovým odstupňováním, což vypovídá o jeho koncentraci a hloubce.

Vůně

Začátek je jemný a komplexní. Rámec v sobě spojuje vůně černého ovoce, fialky, pepře, vanilky, kouře, višní v čokoládě, máty peprné. Cítíme jeho mladou impulsivnost.

Chuť

Ochutnáním víno ​​ukáže svoji mladost příjemnou ovocnou chutí a ke konci se postupně proměňuje v kořenitou. Třísloviny jsou křehké a udržují víno na dobré délce.

SNOUBENÍ

Snoubení s jídlem

Pokud budete pít víno nyní, mladé: k hovězímu, jehněčímu, kachně. Po 5 letech: s pečeným masem. A po více než 10 letech:maso a zvěřina na omáčce omáčce, sýry s výraznou chutí.

Servírování

Doporučujeme archivovat 2022/24. Svého vrcholu dosáhne v roce 2018. Před servírováním prozvdušněte alespoň 2 hodiny v karafě a podávejte při teplote 16/17 °.